pasty orzechowe

Orzechy powinny stanowić jeden z ważniejszych elementów naszej diety; wybierane jako przekąska czy dodatek do poszczególnych posiłków zapewniają organizmowi sporą dawkę nienasyconych kwasów tłuszczowych, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania wielu organów. Co więcej, orzechy są świetnym źródłem energii, a także wywołują uczucie sytości na znacznie dłużej, niż standardowe, mniej zdrowe przekąski. Z uwagi na uniwersalność tego produktu, bardzo często możemy znaleźć mnóstwo różnych form, w jakich orzechy mogą zostać wprowadzone do naszej kuchni – jedną z nich jest tradycyjne masło orzechowe, a także coraz popularniejsze pasty orzechowe, wytwarzane z pistacji, kokosa, czy innych prozdrowotnych rodzajów orzecha. Niestety, skład takich past niejednokrotnie pozostawia wiele do życzenia – warto więc zwracać szczególną uwagę na to, jakie składniki używane są do produkcji poszczególnych produktów. Świetnym wyborem dla naszej codziennej diety będą pasty orzechowe wyprodukowane w 100% z orzechów, bez zbędnych dodatków.

Pasty orzechowe – zastosowanie w codziennej diecie

Tak jak pojedyncze orzechy, pasty orzechowe (https://sklep.pi-nuts.eu/kategoria-produktu/orzechy/pasty-orzechowe/) posiadają wachlarz różnorodnych zastosowań podczas gotowania. Najpopularniejsze ich użycie możemy zaobserwować w kuchni azjatyckiej, gdzie orzechowego aromatu możemy doświadczyć niemal w każdej potrawie, od pierożków, przez zupy, na makaronach kończąc. Pasty orzechowe zyskały uznanie również w tradycyjnej kuchni, gdzie używane są już nie tylko jako dodatek do kanapki czy element słodkich wypieków, ale także jako baza różnorodnych sosów, kremów, dodatek do mięs czy wspomnianych już wcześniej innych wytrawnych dań. Przy tak obszernym zastosowaniu warto mieć na uwadze to, co zawierają używane przez nas pasty. Z pewnością powinniśmy wystrzegać się oleju bądź tłuszczu palmowego, który jest szczególnie szkodliwy dla naszego układu krążenia; poza tym, pasty orzechowe nie potrzebują dodatkowych ilości cukru czy soli z uwagi na ich naturalny, intensywny smak. Gdzie w takim razie możemy znaleźć w 100% naturalne pasty orzechowe?

Pi-nuts – pasty bogate w zdrowie

Doskonałym codziennym wyborem będą pasty orzechowe firmy Pi-nuts, które wytwarzane są w 100% z orzechów, bez dodatku konserwantów czy sztucznych składników. Asortyment bogaty jest w różnorodne rodzaje past, które mogą zachwycić nawet najbardziej wymagających konsumentów – znajdziemy tam bowiem nie tylko pospolite orzechy, takie jak laskowy czy włoski, ale również pasty na bazie pistacji, pini, czy ostatnio zdobywających coraz większą popularność nasion sezamu, z których wytwarza się arabską pastę tahini – podstawę do pasty humus. Szeroki wybór past pozwala na wyszukanie wielu kulinarnych inspiracji, a także zaoszczędzenie czasu – pasty sprawdzą się świetnie w przepisach, do których potrzebujemy użycia zmielonych orzechów. Naturalny aromat i nietuzinkowy smak przeniosą naszą kuchnię w inny świat, a zawarte w orzechach minerały i witaminy świetnie wpłyną na zdrowie i dobre samopoczucie. Po więcej szczegółowych informacji o pastach, ich zastosowaniu i właściwościach zapraszamy na stronę internetową sklepu Pi-nuts: sklep.pi-nuts.eu.